Type Here to Get Search Results !

Online Σεμινάριο Επεξεργασίας Εικόνας-Photoshop Νέο Τμήμα

Online Σεμινάριο Επεξεργασίας Εικόνας
Διδάσκουσα: Μαρίλια Φωτοπούλου
Περίοδος μαθημάτων:
21/11/2023-06/02/2024
Σύνολο συναντήσεων: 10
Σύνολο ωρών εργαστηρίου: 20
Ημέρα και ώρες διεξαγωγής:
Τρίτη, 19.00 – 21.00
Τρόπος διεξαγωγής: Online Live Sessions
Αριθμός συμμετεχόντων: 12
Βεβαίωση Παρακολούθησης: Ναι
Το διαδικτυακό σεμινάριο "Επεξεργασία Εικόνας" καλύπτει τον κύκλο της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων μέσω του δημοφιλούς προγράμματος Adobe Photoshop. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος και η παροχή πρακτικών γνώσεων σχετικά με τη διαχείριση και τη χρήση των εργαλείων και των απαραίτητων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναπτύσσοντας έτσι την ικανότητα να παρεμβαίνουν δημιουργικά στις φωτογραφίες τους.
Θεματικές ενότητες
 Γνωριμία με το περιβάλλον του Photoshop: εργαλειοθήκη, παλέτες, μενού
Μορφότυποι αρχείων εικόνων
 Χρωματικά μοντέλα και χρωματικοί χώροι
Αλλαγή διαστάσεων και ανάλυσης εικόνας
 Διόρθωση χρώματος και τονικότητας
 Τεχνικές μετατροπής έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη
 Ανάλυση των layers (επιπέδων) και χρήση των adjustment layers
Δημιουργία και επεξεργασία μασκών
 Αφαίρεση ανεπιθύμητων στοιχείων (ρετούς)
 Επεξεργασία και διαχείριση RAW αρχείων
 Αποθήκευση και προετοιμασία αρχείων για εκτύπωση και ανάρτηση στο διαδίκτυο
Ημερομηνίες σεμιναρίου
Το σεμινάριο περιλαμβάνει 10 συναντήσεις, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από 10 Οκτωβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2023 (19.00 – 21.00).
Μεθοδολογία εκπαίδευσης
Τα μαθήματα διενεργούνται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και παράδοση του μαθήματος. Μέσω ζωντανής μετάδοσης, η διδάσκουσα μοιράζεται την οθόνη της, επεξεργάζεται φωτογραφίες μέσα στο πρόγραμμα και κάνει επίδειξη χρήσης εργαλείων και τεχνικών, σε πραγματικό χρόνο. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ενεργά μέσω υπολογιστή και μπορούν να συνομιλούν, προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται σε μια κανονική τάξη.Επιπλέον, ενθαρρύνεται η προσωπική εξάσκηση των εκπαιδευομένων μέσω ανάθεσης εργασιών που συμβάλλουν στη βαθύτερη κατανόηση των λειτουργιών του προγράμματος. Σε κάθε μάθημα, παρέχεται στους εκπαιδευεόμενους διδακτικό υλικό (προαιρετικές ασκήσεις εφαρμογής, συνοπτικές σημειώσεις, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης) και καθοδήγηση, επιλύονται απορίες και υπάρχει παρακολούθηση της προόδου τους, ώστε να είναι σε θέση να χειρίζονται το Photoshop με ευχέρεια και αυτοπεποίθηση.
Απαιτούμενος εξοπλισμός & λογισμικό
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις υπολογιστή για την παρακολούθηση, ωστόσο προσφέρεται μία εισαγωγική συνεδρία 15 λεπτών δωρεάν, εάν ζητηθεί, για να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τη χρήση της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης. Οι εκπαιδευόμενοι χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο. Για την εφαρμογή των ασκήσεων θα πρέπει να διαθέτουν Η/Υ με εγκατεστημένο το πρόγραμμα.
Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
Δίδατρα & Τρόποι καταβολής
Το συνολικό κόστος συμμετοχής για το σεμιναριακό πρόγραμμα ανέρχεται στα 140€.
Δηλώσεις Συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Tηλ: 210 9211750
Ωράριο Επικοινωνίας: Δευτ – Παρ. 11:00-20:00

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.