Type Here to Get Search Results !

Πηγή Λυκούδη-Μου χρωστάς μια αγάπη ουρανέ

Τραγούδια της Πηγής Λυκούδη σε στίχους Γιάννη Π. Ιωαννίδη και μοναδικές ερμηνείες από την Αγνή, τον Αλέξανδρο Χατζή και τον Ηρακλή Ζάκκα. Δεύτερη φωνή από την Αμέρισσα και τιμητική φιλική συμμετοχή του Μανώλη Μητσιά. Συνεργασία της μουσικού συνθέτριας με τον ποιητή μέσα από μια αμφίδρομη επικοινωνία και επηρεασμό με αποτέλεσμα που γεννήθηκε από τις πραγματικές ανάγκες των δημιουργών του.
Η Πηγή Λυκούδη ακολουθεί συνθέτες και τραγουδοποιούς του '60 και του '70 που μελοποίησαν σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς μέσα από κλασσικές πλέον φόρμες. Μας υπενθυμίζει τη  δημιουργική συνέχεια στην παράδοση του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
Με εφόδιο τις μουσικές της σπουδές και το ταλέντο της η Πηγή Λυκούδη καταφέρνει μια επιτυχημένη συνύπαρξη των δυτικών και ανατολικών μουσικών στοιχείων. Ο στίχος του Γιάννη Ιωαννίδη προσδιορίζει τον μουσικό δρόμο που αποζητά και η μουσική, με ευελιξία και ευαισθησία που χρειάζεται, τον ντύνει σεβόμενη τα χαρακτηριστικά του. Οι μελωδίες των τραγουδιών ξεκάθαρες και λιτές, με ενορχηστρώσεις που σέβονται τη μελωδική γραμμή έχουν αποτέλεσμα και τα δύο μαζί (στίχος και μελωδία) να δίνουν μιά γνώριμη αίσθηση και να δημιουργούν την ανάγκη να τα σιγοτραγουδήσεις.
Ο Μανώλης Μητσιάς διαλέξε ένα τραγούδι που του έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει για μία ακόμη φορά την τεράστια εμπειρία του χαρίζοντάς μας μία ξεχωριστή ερμηνεία. Η Αγνή παρουσιάζει το νέο της πρόσωπο. Με την απόλυτα ερωτική φωνή της υπογραμμίζει τη λυρικότητα των τραγουδιών πλουτίζοντας τα ερμηνευτικά χαρακτηριστικά του δίσκου και ο Ηρακλής Ζάκκας βουτηγμένος στη μουσική εμπειρία, δίνει τον καλλίτερο του εαυτό. Ενδιαφέρουσα τέλος είναι η ανατροπή του ύφους από το couple στο refrain, όχι μόνο μελωδικά αλλά και ρυθμικά, στο τραγούδι «Παίξτε τσιγγάνικα βιολιά» που ερμηνεύει χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Χατζής.
Τα τραγούδια αυτά παρουσιάστηκαν με εντυπωσιακή αποδοχή τον Ιούλιο του 2007 σε μια συναυλία με τίτλο «Ασημένιο πιάνει βάρδια το φεγγάρι» στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης και θα παρουσιασθούν μαζί με άλλα στις 27 Φεβρουάριου 2008 στο Μουσείο Μπενάκη σε μία βραδιά με τίτλο «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ».
Ο πίνακας για το εξώφυλλο του δίσκου είναι ευγενική προσφορά του πατρός ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΚΛΗΡΗ, και την εικαστική επιμέλεια είχε ο ΦΩΤΗΣ ΒΛΑΜΠΕΖΑΚΗΣ
Παίζουν οι μουσικοί:
ΚΟΝΤΟΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ Πιάνο,
ΚΟΥΛΟΥΜΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Βιολί,
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Τσέλο
ΝΤΟΥΤΣΟΥΛΗΣ ΜΙΜΗΣ Μπάσο
ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Κρουστά
ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Ακορντεόν
ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Κανονάκι
ΤΑΣΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ Κιθάρες Μπουζούκι, Τζουρά, Μπαγλαμά και Μαντολίνο

Χορωδία Σοφία Ιωάννου, Βαγγέλης Μιχαλάτος, Στέλιος Τσουκάτος
Ενορχήστρωση : ΤΑΣΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Ηχογράφηση και μίξη : ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ - Studio Red house

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΣΚΟΥ
1.Ξενύχτησα μαζί με το φεγγάρι -2:56 Αγνή.
2.Στη γειτονιά του φεγγαριού - 3:15 Μανώλης Μητσιάς.
3.Χαμήλωσε για λίγο ουρανέ - 4:08 Ηρακλής Ζάκκας.
4.Είν’ η αγάπη όνειρο - 3:13 Αγνή.
5.Είναι τα μάτια σου φωτιά - 3:33 Ηρακλής Ζάκκας.
6.Παίξτε τσιγγάνικα βιολιά - 3:15 Αλέξανδρος Χατζής.
7.Έκλαψα πολύ για σένα ( Για τον Σταυράκο ) - 3:38 Αγνή.
8.Μου χρωστάς μια αγάπη ουρανέ - 3:54 Ηρακλής Ζάκκας.
9.Σελήνη της Μυτιλήνης - 3:11 Αγνή .
10.Ιωνία εσύ πατρίδα - 3:29 Αγνή.
11.Κλείνω τα μάτια - 2:42 Ηρακλής Ζάκκας.
12.Θέλω να γράψω ένα τραγούδι - 4:01 Αγνή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.